Try and Error...

Thanx Mel...i dah cuba apa yg u bg tau...Inilah hasilnya...


Celebrate B'day kat Office

Setiap kali b'day bebudak kat opis, bos aku akan belanja b'day cake....thanx to my bos... Korang nampak x blkg aku tu...tu lah bos aku Mr. Lau Keat Hoo.


Ni plak bergambo ngan Suriana (Ana)...maybe this is the last day aku bergambo ngan Ana di dalam opis ni...dia dah nk resign...nak jd surirumah sepenuh masa...nak jaga si Zafran anaknya yg baru berumur 8 bln...anyway aku ucapkan selamat menempuhi alam baru kepada Ana.
Kek dah tinggal skit baru nk posing...kuang...kuang...kuang...




Thanx Kak Jue...


X sangka hari ni aku dpt cute cup cake dari Kak Jue...wow dah jd usahawan cup cake kakak aku sorang ni rupanya selepas berhenti keje...
Nanti blehlah order kat dia kalau nk buat party...kui..kui...kui...

Ini ke hadiah b'day aku...


Dua hari lps kan kereta aku batery kong...jadi semlm hubbyku dah belikan batery baru dan dah siap pasang pun ptg semlm...
Bler aku tanya, hadiah b'day aku apa tahun ni...dia cakap batery kereta tu kan dah hadiah b'day... kuang..kuang...kuang...



..

Gara-gara batery kong....


Inilah aksi kami bertiga sdg menunggu taxi untuk menuju ke destinasi masing2....
Anak2 nk ke nursery dan aku plak nk ke opis...
Kereta aku tiba2 x bleh start pg semlm masa nk g keje...alarm kete berbunyi masa aku dah siap ltk beg2 bebudak dan Harraz kat kete...kelam kabut aku...trs tpon hubbyku...
Pastu kami tumpang Ana, membe satu opis aku...
Hari ni kami naik taxi ler...daddynya lupa nk beli batery kereta lagi... excited si Hazieq ble ckp nk naik taxi...cargas jer bgn tido...
Dahlah hujan turun renyai2...tu yg aku soh dia ltk towel kt kepala cz payung pun
kami x der...kui..kui...
Kalau ada pun susah nk pegang...cz aku nk pegang beg n Harraz lagi...tu pun nasib Hazieq skrg dah boleh diharap tolong apa yang patut...bawak beg dia dan tutup pintu pagar...


Manisnya senyuman...

Susah betul nak snap gambo si Harraz ni senyum tau... ble aku nk snap jer...dia muka muka biasa ....
Ini jer yg dpt aku snap...



Jalan-jalan di hujung minggu...

Kami x dpt tolak adik pun kat sini...abangnya yg sibuk nk tolak jer sepanjang kat taman ni...
Sukanya adik kat taman ni...dapat jalan2...




Gara-gara E-Toyol.com


Tiru aksi toyol yg dlm cite E-Toyol.com....ni kiranya cite wajib bg Hazieq semasa aku dlm pantang...setiap jam dia hafal cite yg akan disiarkan...

video

Harraz yg suka mengomel...


Inilah budak tecik yg suka ajak berbual bahasa baby dikala dia x nak tido...jadi haruslah dilayan...kalau x dia kuatkan suaranya....lalu menjerit menangis...

video

video

Hazieq & Harraz

Tgklah abg x malu hisap botol.....mengalahkan adik....
Inilah salah satu aksi yg slalu abg buat kat adiknya...dia suka cubit pipi adiknya.... dan mcm2 lg perangai yg dia buat kat adiknya, dia mcm geram sgt kat adik dia....nasiblah adik ni semangat skit badannya...kalau x mau patah riuk...kui..kui..kui...



Susu Cap Gantung....kuang..kuang...


Inilah alat yg membantu mengeluarkan susu cap gantung untuk hero keduaku ini... dua2 anak aku mmg x nak susu mooo..mooo....
Jadi aku terpaksa memerah susu utk Harraz ni (tp mmg niat aku nk bg susu badan pun secara exclusive)...sib baik nk minum dlm botol....masa time abgnya aku sampai berhenti kerja... aku perah gak tp dia x nk minum susu dlm botol....
Jadi aku terpaksa korbankan waktu tidoku...jam 4am dh bgn perah susu cz masa ni susu membuak2 byknya...dptlah 15oz ke 20oz setiap awal pagi...
Kat ofis plak setiap 2,3 jam aku g memerah...he..he... demi utk anak tercinta....
Jadi stok utk Harraz setiap hari mencukupi...

Harraz in Baby Car Seat


Sib baik ler si Harraz ni suka dok dlm benda ni...kalau time abgnye dolu2 meraung jer ble diletakkan dlm benda ni...
Dia mcm memahami yg mummy nye terpaksa berdikari membawa dia dan abgnya setiap pagi dan petang...cz daddy skrg dh keje nun jauh di Serdang...pepagi buta dh kluar umah dan blknye sesudah bulan keluar...kui..kui..kui...
Suka benor si Harraz ni naik kete...tp gambo yg dia senyum tu terdelete...camne lah bleh aku terdelete dr hp aku td...geram tol ler...tp ble time berhenti kt traffic light mesti nk meragam... dia nk bergerak jer kete tu...jd aku terpaksa buat2 berbual ngan dia ni...
X padan kecik....mmg suka ble diajak berbual...he..he..he..

Ada iras2 x muka kami??




Ni gambo aku masa kecik dolu2...ada x rupa muka Harraz??





Keakraban Abang & Adik...






Jeng...jeng..jeng....

Inilah hero keduaku....yang diberi nama Muhammad Harraz. Lahir pada 30hb May 2009 di Hospital Sungai Buloh jam 10.39pm dgn beratnya 3.2kg.

Ni gambar 1st day Harraz lahir....