Trojan punya hal...

Dah 2 hari PC aku kena scan jer disebabkan virus Trojan yg degil2 x nk kluar dr PC aku ni...nak buat kerja pun jd slow. Ramai org terkena jangkitan ni gak PC mereka...
Sian membe IT aku ni namanya Azudean...terkejar sana sini nk baik pulih PC yg terkena jangkitan Trojan ni.
Disebabkan virus Trojan ni, PC aku kat Start ilang control panel, run & search button.. Dean kata ni mmg mslh bsr kalau Trojan yg merebak...virus lain x per bleh diselamatkan secepat mungkin.
Ada sesape yg tau nk solve dgn cpt mslh yg menghantui PC aku ini???

Berita Gembira di Ofisku...

Sampai jer aku kat ofis pg ni...Ana tanya aku, "Kak Linda ada ckp apa2 x?". Aku ckp x der pun cz aku pun br gak sampai opis...lambat skit pg ni, kol 9am br aku sampai :)
Dlm setengah jam tu, Kak Jue buat announcement bahawa yang Kak Linda rupanya dah pegnant...
Alhamdulillah...penantian 9 tahun dah berhasil rupanya. Actually Kak Linda ni dah ada 2 org anak. Yg sulung Shazlin 12 thn dan yg kedua Shafika 10 thn. Ni merupakan kali ketiga lah Kak Linda pegnant :) tp cam br 1st pegnant ler cz dah lama x pegnant..kui..kui..kui...
Harap2 yg ketiga ni puteralah kan...cz Kak Linda dah ada 2 puteri.

Ni lah dia suami Kak Linda, Abg Syahid (berdiri) yg mengharapkan ada putera yg akan lahir dlm keluarganya yg dpt jd kwnnya kelak...

Ini lah Kak Linda dan 2 puterinya. Yg pakai spek tu Shazlin dan yg berbaju pink tu Shafika.

Di Pantai Batu Burok, Kuala Terengganu...

video

Ptg Isnin tu kami ke pantai jalan2...sampai jer kat sana Hazieq mengamuk nk layang2 cz kat sana ramai org dok main layang2 bermacam2 btk. Penjualnya pun ramai...Hazieq x nk berganjak dr tempat yg menjual layang2...jadi aku belikanlah untuknya satu...dia pilih nk layang2 spiderman...satu tu harganya RM8.


Sukanya hati Hazieq x terhingga...ble tgk layang2 tu terbang tinggi...lbh krg sejam gak kami lepak situ layan Hazieq main layang2.

Ble nk ajak blk jer...Hazieq nk main kat playground plak...kami pun biarkan dia main kat playground tu....berlari sana sini...naik sana turun sini...byk btl tenaganya...x der rs penat kalau tgk si Hazieq ni. Mkn x byk cuma minum susu jer kuat...mau 8 botol sehari semlm dia minum...

Jam dah menunjukkan pukul 7pm. Si Hazieq ni x nk blk2 lg ble diajak...terpaksalah daddynya dukung sambil dia meraung x nak blk...Hazieq nak main lagi.

Balik kampung....

Kami bertolak balik ke Terengganu jam 9pm. Kami melalui Federal Highway n masuk ke Tol SPRINT dan kluar ikut Batu Caves. Alhamdulillah jalan x jam mlm tu...cz semua dah blk Jumaat mlm tu...

Perjalanan mlm tu byk gak berhenti2 cz hubbyku mengantuk...Jam menunjukkan 12tgh mlm, kami berhenti kat Hentian Gambang lbh krg 2 jam...makan2 n hubbyku nak tido.


Jam 4am, singgah tido kat Kerteh tempat yg bersinar dgn lampu2 neon...area kawasan penapisan minyak. Tapi x lama cz Hazieq tersedar dr tdo dan soh jalan...terpaksa lah hubbyku drive walau mata agak mengantuk lagi. Siankan...mls nk dgr Hazieq mengamuk...


Tiba2 sampai di Merchang, kereta kami berasap cz temperature dah high. Hubbyku x perasan cz mengantuk punya pasal. Nasiblah ada bwk stok air dlm botol...blehlah isi dlm radiator tu. Lbh krg stgh jam gak kami tersadai tp jalan tu...dahlah tempat tu selekoh tajam.


Alhamdulillah, sampai juga kami di kampung halamanku jam 7am. Letih betul perjalanan kali ni cz terlalu lama dgn berbagai2 rintangan. Dahlah Hazieq nak tdo atas ribaku...dgn aku yg berbdn dua ni. Slalunya kalau bertolak jam9pm, kami pasti sampai di Kuala Terengganu jam 5am.

Shopping b4 blk kampung...

Sabtu pagi tu kami bertiga breakfast kat TTDI Jaya. Lps tu kami menuju ke Sunway Pyramid kononnya nak shopping...
Kami shopping kat Jaya Jusco, Parkson n lalu kat butik modernmum...tiba2 terbeli gak satu baju cz ada sale 70%...kui..kui..kui..



Dah penat shopping sana sini, kami mkn kat Kenny Rogers Roaster...Hazieq mengamuk nk belon yg digantung...sehinggakan pelayan tu pun tlg tiupkan satu belon utk Hazieq...pastu ramai plak bebdk lain nak gak :)
Dah kenyang...kami pun kluar lah dari Sunway Pyramid jam 4pm.
Sblm blk umah, kami g servis kereta kat Section 21 kedai Pusat Servis Lim. Dalam sejam gak kami tunggu mereka servis n tukar tayar baru...nk best perjalanan blk Terengganu...
Perjalanan blk tu, hujan turun selebatnya. Sampai kat area umah kami...baru nak rintik2.

B.O.N.U.S. + Increament....

Hoorey...hoorey.... Pagi ini menggembirakan aku. Pagi2 dtg jer ofis Mr. Simon bg aku satu sampul surat. Aku terus buka dan tgk itu adalah surat Bonus + Increament aku. Syukur alhamdulillah kepada yang maha esa...rezeki anakku. Dapatlah duit lbh utk bln ni...
Kami nak balik my hometown di Terengganu esok petang lps hubbyku habis kerja.
Sronoknye....bleh mkn kropok lekor, nasi dagang, sata dan mcm2 lg...nyum..nyum...nyum...

Kisah sedih...

Dlm perjalanan ke ofis pg td, aku dgr siaran ERA. Tiba2 ada pemanggil menceritakan satu kisah yang menghayat hatiku...citenya cam ni....
Ada seorang pelajar Tahun Enam di Sek. Keb. Bukit Jelutong terjatuh dari van sekolah dan perutnya di gilis oleh van. Namanya Daniel Haziq (cam nama anak aku plak...). Beliau telah dimasukkan ke Hospital di Subang Jaya dan melalui satu pembedahan. Sepanjang beliau di sana, ibu dan bapanya bergilir2 menjaganya. Kelmarin iaitu 19/1/09, merupakan hari terakhir ibunya dtg utk menjaganya dan melihatnya.
Dlm perjalanan pulang dari menjaganya, ibunya dan dua org adiknya mengalami satu kemalangan ngeri di Jalan Puncak Alam-Batu Arang (ni jalan utama utk ke rumahku). Kereta yg dipandu oleh ibunya telah dilanggar oleh kereta lain dan menyebabkan kereta ibunya hangus dijilat api. Ibu dan adiknya yang berumur 9 tahun mati dlm keadaan berpeluk dan rentung. Salah seorang adiknya lagi yg Tahun Empat cedera dan selamat kerana tercampak dan dibawa ke Hospital Sungai Buloh untuk rawatan selanjutnya.
Semlm pg mmg aku ada melihat kereta kancil yg rentung tu di tepi jalan otw nk g keje...dan dlm Harian Metro m/s 2 pun ada menyatakan yang seorang ibu dan anak berpelukan dalam kereta yang rentung. X sangka beginilah kisahnya.
Mataku mula berlinangan air mata sepanjang ke ofis tadi mendengar kisah ini. DJ radio ERA iaitu Aznil dan Din Beramboi pun turut menangis. Aznil ada menghubungi bapa kepada Daniel Haziq. Bapanya tidak dpt bercakap sepenuhnya kerana amat sedih dgn kejadian yang menimpa ahli keluarganya...kami semua mengucapkan Takziah kepada keluarga En. Kamaruzaman Mohd Yusof di atas pemergian isteri dan anak tersayang ke Rahmatullah...Al-Fatihah... Semoga roh isteri dan anaknya ditempatkan ke dalam golongan orang2 yang beriman.

Kisah di pagi hari...

Tp pg ni hubbyku ke Melaka lg, Jumaat mlm baru blk Shah Alam...maybe extend keje dlm 2 minggu lg...hiba lah pulak aku n Hazieq pg ni...kui..kui...kui...
Hazieq kalau daddy dah blk, x nak nye dia naik kete aku...jd aku sorang2 je lah. Hazieq n adik iparku naik kete ngan hubbyku cz dia org satu tempat...Tp si Hazieq ni mengamuk x bg ucunya naik kete daddynya. Mengamuk sakan dia soh ucunya naik ngan aku...dia nk sorang2 je naik ngan daddy...itulah perangai anakku si Hazieq ni...mmg daddy dia sorang jer...
Tp bler di pertengahan jalan aku tgk Hazieq dah x mengamuk...maybe hubbyku dah pujuk anak kesayangannya tu...

Terubat rindu kami...

Nie lah gambar keriangan hazieq ble daddy dah blk mlm td...biasanye kol 10.30pm aku dah paksa dia tdo...tp mlm ni cz dia tau daddy nk blk, x mau dia tdo. Sambil tunggu daddy blk, dia dok tampal tgn n mukanya ngan sticker Madagascar...tu lah hasilnya kat pipi, hidung n dahi dia tampal...kat tgn lg byk sebenarnya. Lupa plak nak snap.
Mlm td trs ajak daddy tdo dpn tv ngan dia...x bg daddy tdo ngan aku. Hazieq ni mmg anak bapak...semua mummy salah kalau daddy dah blk...kaki bodek...
Tp satu kelainan pada hubbyku ini...sblm g Melaka 12/1/09 hari tu, misai jer yg x der...tp kali ni blk, janggut pun hubbyku cukur...kui..kui..kui..hensem gak kan??? Nampak makin muda, betul x??? Iakan je lah eik...

Hazieq masa kecil...

Ni gambar Hazieq masa baru dilahirkan...masih kembangkan mukanya...

Nie plak masa Hazieq 2 bln...rambut pun tumbuh lagi lps kenduri akikah...mata bulat gler...

R.I.N.D.U.

Rindunya aku kat hubbyku...paling lama pun hubbyku g Melaka 6 hari jer. Tp kali ni dah 9 hari tau...Hazieq pun rindu kat daddynya...hari2 dia mention nama daddy setiap kali dia tgh main... dia akan ckp kat mainan2 nya..."dia sayang daddynya..." Ni pasti luahan hati dia yg teramat rindu kat daddy kan??? Last kami jumpa Isnin(12/1/09). Lamakan kami x jumpa???
Semalam kol 3am Hazieq bgn nk susu...lps minum dia x tdo lg. Aku plak x bleh nk lelapkan mata dah. Jadi aku pun basuh baju...he..he..he.. sambil tu basuh apa yg patut yg ada kat meja makan. Tiba2 Hazieq marah aku basuh pinggan yg dia mkn lps Isyak tu. Dia ckp "Hazieq nk mkn nasi lagi"...pagi2 buta cam ni dia nk mkn nasi...x nk dgr dia mengamuk, aku pun suapkan nasi sambil dia nk tgk tv...habis jer nasi...aku pun ajak dia msk blk utk tido...


Untuk pengetahuan korang semua, time ni lah Hazieq suka bgn utk minum susu dan ajak aku main ngan dia...kalau aku pejam mata dia akan mengamuk...jd aku layan je lah walaupun mataku mengantuk time tu...aku ingat waktu tdo ku dah ok lps Hazieq 1 tahun. Rupanya jangkaan ku meleset...sama jer sampai skrg.
Sblm tdo sempat lg aku anto msg kat hubbyku ckp yg kami amat merinduinya ...tup..tup..hubbyku bls yg dia pun rindu kat kami...he..he..he...


Rupanya dia terjaga cz bunyi msg dr aku...kui..kui...kui...

Birthday Party at Mc'D Sec 3...

Ni lah gaya Hazieq kat b'day party Muadz Imran mlm td....actually Muadz ni anak kpd ex coursemate UiTM aku, Aishah.Thanx cz invited kami dtg.



Nielah birthday boy...Muadz Imran dan mummynya mase nak tiup lilin...


Tgklah Hazieq ni excited sgt tgk kakak nk potong kek Thomas & Friends...bkn mkn pun tp suka tgk btk kek tu jer...

Paling aku x sangka, anak aku ni dah pandai berdikari lah...aku ingat dia ni x nk join games tu, rupanya dia join dgn excitednya. Dah besar rupanya anakku ini. Games ni lawan antara team bdk lelaki dan perempuan.

1st games kumpul brg2 like handbag, jam tangan dan hp. Untuk games ni team lelaki menang means team Hazieqlah...gembira betul Hazieq siap ckp "hoorey"....


2nd games susun cup mcm bangunan. Team yg paling tinggi susun dikira pemenang. Masa ni pun Hazieq take part, dia cabut cup dan bg pd org soh susun. Bler dah last, dia kemas ramai2. Betul2 tgk dia dh lulus nk jd seorang abang...

3rd games passing belon sambil dialunkan muzik. Ble muzik stop, org yg pegang belon dpt saguhati dan kena kluar....Hazieq org yg ke 4 last kluar...suka aku tgk Hazieq mlm td...enjoy betul dia. Rugi my hubby x tgk gelagat anak teruna dia ni...dlm perjalanan blk, Hazieq sibuk cite itu ini pasal dia join games tu...penat aku jawab itu ini, tp aku bangga mempunyai anak yg bijak berfikir...alhamdulillah...

Kat sini aku jumpa Ira, dah lama x jumpa dia. Last jumpa masa cousin aku kahwin bln May 2008 cz dia mak andam cousin aku tu. Ira ni dia keje ngan Bobbi Brown as make up artist...sape2 yg nk dimekap, blehlah soh si Ira ni.




Inilah hasil yg Hazieq dapat dari games yg dianjurkan masa party Muadz oleh Mc'D dan Che' Esah. Suka gler Hazieq dpt benda2 ni...paling dia suka dpt poster Ben10. Blk je soh aku tampal kat dinding...

Tgklah gaya Hazieq ni...sibuk soh aku ambik gambo dia pakai topi n topeng ni...hp aku kan x canggih, gambo pun blur jer kan...ni yg aku kena kumpul duit nk beli camera ni. he..he..he...

Akemiuchi punya pasal....





Balik jer umah aku dah x sabar nk pasangkan kat katil aku. Tp hubbyku x blk minggu ni...aku ingat nk pasang ble hubbyku blk. Jadi terpaksalah aku simpan dulu...


Tp ble kol 10pm, Ana sms aku tanya dah pasang ke blm...aku kata blm lagi. Tiba2 ada perasaan nk pasang utk ambik gambar jer...ni lah hasilnya ble dah dipasang kat katil aku. Terus rasa nak tidur...Hazieq siap nk baring n isap susu atas cadar baru...tp aku x bg cz takut susu tumpah...kui..kui..kui...pastu trs mms kat Ana time tu gak.

Queen Size


Ini pula cadar + comforter si Ana....sweet kan mcm tuannya gak.

King Size

Inilah cadar + comforter yang aku beli. Cantik X???

Shogun at Sunway Pyramid



Sampai2 jer Sunway, parking full beb. Pusing punya pusing...kat CP5 kita org park kereta tp bkn kat tempat parking yg disediakan..kui..kui...kui...ni ikut Jia Yee ler. Dia kata x per park kat area tepi pintu lift tu...Jia Yee kata selamat cz dia slalu park. Jadi aku follow jer lah...he..he..he...

Lunch time, jadi perut kami dah lapar...Ana n Jia Yee x pernah lg mkn kat Shogun ni...Jadi kami pun mkn kat situlah utk lunch time...meja kami makan tp tingkap. Bleh nampak pemandangan Sunway lagoon dari tingkat atas...

Perut dah lapar, apa lagi kami pun p ambik mknan masing2 utk disantap..kui..kui..kui...byk sgt choice, semua nk ambik. lunch time kat Shogun ni dari kol 12.30tgh sampai kol 5.30pm. Apa lg kami bercadang nk mkn sampai perut nk pecah ler....


Kami lepak situ sampai kol 4.30pm...sampai perut dah x bleh terima makanan lagi..he..he..he...
Kami pun g Parkson cz Ana nk beli brg utk baby dia Zarith yg tembam he..he..he..Aku n Jia Yee just cuci mata jer kat situ tgk apa yg berkenan...
Lps Ana dah shoping brg baby, kami jalan2 tgk apa yg berkenan di hati...tiba2 masuk kat Akemiuchi (kedai cadar). Apa lagi...Ana sibuklah memilih yg berkenan di hati (dia ni penggemar beli cadar). Adalah yg dia berkenan...harganya amat berpatutan cadar + comforter cuma RM99.90 jer...Apa lg Ana ajak aku bersaing beli ngan dia...kami pun pilih lah satu sorang.... Jia Yee cuma beli sampul utk bantal peluk jer...(nak peluk Dino x dpt, terpaksalah peluk bantal jer si Jia Yee ni).

Outing lps keje....

Hoorey...lps keje ni aku, Ana & Jia Yee nak g outing kat Sunway Pyramid. Aku & Jia Yee nak lpskan tension sepanjang bekerja he..he..he..bg Ana plak nk lpskan tension lama dah terperuk kt umah cz berpantang 2 bln...(tp syok jg anak)...betul x Ana???
Nanti kami akan snap gambar2 kami tau...(guna camera baru Jia Yee)..syoknyer....
Selesema n sakit tekak blm baik lagi...tp nk gak g outing. Hazieq ari ni dijaga oleh ucunya kt umah...(adik ipar aku sabtu x practical). Tu yg aku rasa bebas nk outing ngan kengkawan. Hubbyku plak still kt Melaka...mlm ni br blk kot....(tp katanya maybe blk Selasa ni). Cz project dh nk hand over....
Td pg Hazieq merengek gak nk ikut aku g keje...awal2 kol 6.30 dah bgn. Tp aku pancing dia soh g mandi dulu (apa lg kalau dh jumpa air...main ler dia..x kira sejuk ke apa, asalkan dapat main air...tu lah salah satu hobi anakku). Tapi dlm main2 air tu...dia skit2 jenguk kat aku dan cakap...mummy tunggu tau!! Aku cpt2 bersiap dan tgk dia tgh syok mandi..aku trs g keje...
Walaupun busy ngan keje ari ni...curi2 gak update blog...kui...kui...kui...
p/s : Thanx Naji cz sudi jg Hazieq....

Selesema...oh selesema...

Hari ni begitu terseksa hidupku...aku diserang selsema dah 3 hari. Tp hari ni paling teruk. Aku sukar gler nk bernafas. Dahlah dok dlm air-cond. Nak offkan yg lain nanti panas...aku slowkan pun ada yg complain panas...jd terpaksa lah aku tahan. Hanya vicks yg dpt membantu skit2 perjalanan hidungku utk bernafas...skali skala aku akan keluar dr ofis dok kat tangga ambil udara panas agar hidungku ok skit...
Mmg skrg musim org sakit kot...aku dah g klinik. Tp doc x bleh bg ubat yg kuat disebabkan aku pegnant...jd ubat tu hanya penahan jer...hari nie aje aku dah minum 4 botol air masak (kira2 6 liter lah...) x pernah aku habiskan air masak sebegini byk sepanjang hari kat ofis dr pg...cz aku ni susah skit nk minum air kosong...kalau air milo ke...limau ais ke...best gak...kui..kui...kui...
Kat ofis plak ari ni aku asyik dok kira rate for tender documents...pening ngan nombor je sepanjang hari...tu pun blm siap2 lg....x bleh nk concentrate...hidung tersekat jer...
Korang ada petua ke camne nk hilangkan selsema dgn cpt bg org pegnant cam aku nie??

Cuti-Cuti Malaysia pada CNY...

Cuti CNY ni agak lama juga...nak ke mana eik??Ada x cadangan yg bernas dr korang semua??Dlm fikiranku mcm nk g Cameron Highlands...tp slh sorang clique aku ckp, nanti tanah runtuh plak musim2 hujan...bler pikir blk cam tkt plak...ye ke ha???Tapi kalau dah ajal kita, kat mana2 pun boleh berlaku...
Tapi kalu aku p Cameron, x adil plak bg Hazieq kan...mesti dia x enjoy.Ble pikir psl Hazieq plak, aku cadang nk ke A Famosa Resort, Lost World Of Tambun or Bukit Merah Lake Town Resort.
Ntahler...byk sgt yg aku rancang nk p...ntah jd ntah idak...tau je lah...hubbyku mengalahkan PM. Busy memanjang...semua plan kena buat buat last minute...kalau x pun aku plan blk Terengganu je lah...lg best bleh mkn kopok lekor (dah lah aku teringin sgt nk mkn ni)...sluurrrp....
Aku sbnrnya nk g bercuti ni bkn apa...dah lama kami bertiga x together gether...almaklumlah hubbyku outstation lbh krg 4 bln dah kat Melaka...blk hari minggu jer...tu pun Sabtu mlm sampai Shah Alam dan subuh2 Isnin tu dah bertolak ke Melaka. Weekdays tinggal aku dan Hazieq je...baru minggu ni je adik iparku dok ngan aku cz dia practical area TTDI Jaya. Adalah teman utk kami berdua skrg....

Kenangan bersama di Yuen Steamboat...

Dari kiri belakang : Kak Jue, Azudean, Mr. Reynold, Shuhardy, Hizam, Mr. Simon, Bibian dan Kak Linda.
Dari kiri depan : Ms. Chang, aku, Ana, Iza, Jia Yee dan May Yean.
Inilah saat2 manis kami bersama...dulu kat property kami seramai ni lah.Yang x der dlm gambar ni GM dan Sr. Pro. Manager jer...
Tapi kini kami hanya tinggal 9 org jer....Ana dan Jia Yee masih di bawah satu bumbung cuma lain company jer...blehlah jumpa.Tapi yg lain membawa haluan masing2....blelah nk jumpa dia org lg...bestkan kalau teamwork ramai2 mcm ni.

Ofismateku...

Dari kiri : Kak Linda, Jia Yee, aku, Kak Jue & Ana...
Inilah ofismateku...mkn tghari...outing...dan macam2 lagi...
Actually masa ni kita org dinner kat Concorde Hotel, Shah Alam.
Dulu kami satu company...tp skrg Jia Yee dan Ana dah x satu company ngan kami. Tapi kami still di bawah satu management yg sama...jd blehlah mkn sama2 lagi :)

Lim Jia Yee



Nielah Jia Yee...Ana panggil dia "si kurus". (Jgn marah tau...i promote u kat sini)
Macam model kan....dia ni fotogenik kalau bergambar....macam pelakon Hong Kong pun ada kan....
Dia ni baik hati tau...suka tolong aku masa suami aku outstation. Masa aku x der kereta, dia yg bawa aku pergi dan balik keje. Sblm tu hantar Hazieq kat nursery....baik kan dia ni...aku byk hutang budi ngan Jia Yee...Thanx Jia Yee....u are so nice to me...

Mummy Zarith-Suriana Bahari

Inilah Ana yg kita org lepak umah dia semlm...Ana dah slim mcm anak dara you...Sabtu ni dia dah start keje...mesti dia sedih nk berpisah ngan Zarith utk g keje...sabar yek Ana,nilah dugaan dh jd mummy..kui..kui..kui..

Muhammad Zarith Zafran

Tgk tue...kecik2 dah pandai kenyit mata....



Sepetang di rumah Ana...

Semalam balik dari keje, dlm kol 5.30pm aku cpt2 p ambik anakku dan beli dinner utk adik iparku....(hari ni aku skip msk utk dinner).After that baru ambik adik iparku kat tmpt dia practical around nursery anakku di TTDI Jaya.Sebelum p umah Ana...aku hantar adik iparku balik umah aku...nak ajak dia, takut dia bosan plak aku ngan kengkawan nak melepak....Aku, Jia Yee dan Kak Jue nak p tgk anak Ana yg dah nk msk 2 bln....yg lahir sama ngan birthday Jia Yee iaitu 19/11/2008...tp Jia Yee umur dah tua ler dr anak Ana tue...(jgn marah yek Jia Yee). Actually, umah Ana dan umahku dkt jer...dlm 5 minit sampai lah...
Sampai je umah Ana, terhidang atas meja masakan dari mummy baru...bihun soto, tauhu goreng ngan sambal kacang, karipap, air strawberry dan air teh o.X sangka sebegitu byk yg Ana sediakan utk kami...
Anak Ana namanya Muhammad Zarith Zafran...baik betul budaknya...diam jer dok dlm bouncer...(x mcm Hazieq time tu...nangis jer). Ble kita kp2 ngan dia, mesti dia senyum...tp ble kita sibuk lyn benda lain...mesti dia buat bunyi...tp bkn nangis...saje nk kita ambik perhatian kat dia jer...
Hazieq plak busy nk ambik mainan yg Ana display kat almari...x hirau langsung aku dukung Zarith...biasanya dia akan marah kalau aku pegang baby lain...(maybe dia dh faham kot). Nanti dia pun akan dapat adik....kui...kui...kui...InsyaAllah early June aku deliver yang 2nd.
Kami lepak umah Ana sampai kol 9.30pm....Kak Jue kol 7pm dah blk cz dia nk p jumpa client kat Sg. Buloh...Byk betul Jia Yee mkn...sdp sgt si Ana masak dinner utk kami...Thanx Ana...
Time nk blk...Hazieq buat hal...dia ltk sume kereta mainan dlm poketnya.Dia kata itu kereta mainan dia...geramnyer aku...puas aku pujuk...setengah jam gak barulah dia letak balik kereta mainan tu tp dlm kotak tisu Ana...kui..kui...kui...
Mcm ni lah kalau ada anakkan...kena sabar je dgn karenahnya...padahal kereta mainan tu kat umah pun ada(sejibik je). Dia x nak main dah...skrg kalau blk umah dia asyik main Blocks jer...susun2 buat rumah ke..pistol ke...tp ble g umah Ana..berkenan plak nk kereta tu....sabar je lah...
Blk jer dr umah Ana, tiba2 je aku kena selsema...sakit gle kepala aku. lps mandi jer aku trs telan ubat selsema n panadol....terus aku landing atas katil...tp x bleh rehat sepenuhnya...
Hazieq sblm tdo mlm tu...setiap setengah jam nk susu....botol yg ketiga baru dia tdo....baru lega aku rasa...kol 12 lbh gak baru aku tdo kot...
Tapi mlmku sentiasa diganggu...Hazieq sentiasa bgn kol 3am or 4am nak susu....pastu tkr diapers dia...barulah dia tdo. Aku pun tdo lah balik....bgn2 jam dah menunjukkan kol 6.30am.... bersiaplah aku ke tempat kerja....

Hannan Asmahan Abdul Wahab


Nielah aku...kalau korang nak kenal....
Aku ni orgnya peramah kalau dah kenal...
Bak kata pepatah, x kenal maka x cinta :)
Tapi ramai org ckp aku ni sombong...first time dia org jumpa lah... Betul ke aku ni sombong??Maybe raut wajahku yg sukar nk bg senyuman kalau x der apa2 yg perlu..kui..kui...kui...dah muka masam..lupa nk mkn gula byk2.....he..he..he...(byk sgt mkn cuka kot)

Mohamad Hafizul Nordin



Nielah hubbyku merangkap daddy kepada anak terunaku itu....

Kononnya macho lah gambo tu..kui..kui...kui...

Hazieq suka tiru gaya gambar daddynya ni...

Muhammad Hazieq Mohamad Hafizul....


Nielah anak terunaku...namanya Muhammad Hazieq.Umurnya skrg 2 thn 7 bln...budaknya amat nakal...susah nak handle kalau p shopping tanpa daddynya...

First time nak berjinak ngan blog ni...

Inilah pertama kali aku di arena blog...setelah membuat survey yang lama....tapi still x tau sgt lg nk memblog...
Aku hari2 akan layari blog member2 ku especially blog D'Zone yg penulisnya dyla cute...
Untuk mencari ilham...dan siap ym Dyla tanya itu ini ttg nak create blog...
Apa2...korang tgklah hasilnya kay...